stemningsbilde
NYHETERPRAKTISK INFORMASJONSPØRSMÅL OG SVARFOR MEDIABILDERTIDLIGERE NM

Flått fra Mandal KFUK-KFUM-speidere er norgesmestere i speiding (07.06.15)

Patruljen Flått fra Mandal KFUK-KFUM-speidere er vinnere av NM i speiding 2015. De presterte...

Rundløype (07.06.15)

Klokka ni på søndag startet siste del av årets norgesmesterskap. I fire timer har speiderne...

Leiren med det rare i (07.06.15)

En del av konkurransen under NM er patruljesærpreg. Et særpreg er noe som viser hvilken...

Det beste med NM i speiding (07.06.15)

NM nærmer seg snart slutten så det gjelder å nyte de siste timene. Resultatene er ennå...

200 mil til NM (07.06.15)

NM i speiding er selvsagt for speidere fra hele landet. I år måtte alle patruljene komme seg...

Tre trøtte telt (07.06.15)

Klokka 7:00 er det revelje på NM i speiding og da har patruljene en time på seg før det er...

Leder etter lørdagen (07.06.15)

Nye mellomresulutater har kommet og etter teorioppgaven er det patruljen Flått fra Mandal...

Skogdue fra 3. Skien speidergruppe følger godt med når dommeren forklar knuteoppgaven.

Rundløype

Publisert: 07.06.2015 kl. 14:41 - sist oppdatert: 07.06.2015 kl. 14:43

Klokka ni på søndag startet siste del av årets norgesmesterskap. I fire timer har speiderne vært rundt på forskjellige poster, løst oppgaver og samlet dyrebare poeng. Totalt kan en patrulje få maks 200 poeng på hele rundløypa, noe som kan være avgjørende for hvem som kan smykke seg med tittelen ”Norgesmestere i speiding” om kort tid.

I tradisjon tro har de fire postene naturkjennskap, førstehjelp, pionering og hemmelig oppgave funnet sted rundt Hognestad skule denne formiddagen. Speiderne har fått brynet seg på livredning, knuter og steinsorter. Årets hemmelige oppgave, som arrangør står fritt til å bestemme selv, var å tenne et bål og koke vann. Mange speidere mente de gjorde det best på denne posten, inkludert Elg fra 1. Grimstad MSK speidergruppe. ”Vi fikk nesten full pott, vi brukte bare en fyrstikk for mye,” sa Mathias. En godt sammensatt ulveflokk virket sikre på at de ville gjøre det bra på rundløypa. ”Vi pleier å rykke opp etter at vi får disse poengene.”


Patrulje Gaupe fra Ålgård KFUK-KFUM-speidere under teoribiten av årets rundløype

 

På naturkjennskap fikk speiderne testet hva de kunne om dyrearter, planter og steiner. Noen av spørsmålene var vanskeligere enn andre men alle gjorde en god jobb og prøvde så godt de kunne. Hilde, som var dommer på spørsmålet ”Hva gjør at vi får flo og fjære?”, var imponert over speiderne og syntes oppgavene var artige. ”Jeg har fått høre litt av hvert, det rareste må vel ha vært at flo og fjære bestemmes av månens graviditet,” fortalte Hilde og lo litt.Børge fra Falk, Birkenes speidergruppe, godt i gang med å redde livet til en dukke.

 

De to siste oppgavene var knuter og førstehjelp. Pålestikk og blåknuter ble laget side om side i ballbingen på skolen. Dette var noe mange syntes var vanskelig og man fikk virkelig testet knutekunnskapene sine. Rosa elefant fra Steinsvik KFUK-KFUM-speidere satset på å gjøre det best på førstehjelp. ”Vi tror vi er best på det,” sa alle jentene i patruljen. De hadde glemt kjele til den hemmelige oppgaven og håpet derfor de kunne ta igjen det de tapte der på de andre postene.

Rundløypen setter en stopp for årets konkurranser. Nå venter vi bare i spenning på de siste resultatene før årets vinnere skal kåres!

|
Tekst: Synne Hansen Foto: Synne Hansen
Søk i nmispeiding.no
Googlesøk i nmispeiding.no
NM i speiding arrangeres av KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund. Kontakt oss på 22 99 22 30 eller nsf@speiding.no